Смачно попоївши, й працювати веселіше

Понад 52 тисячі поїдків було приготовано й роздано працівниками михайликівської їдальні протягом 2014 року. 
Гарячий обід, без сумніву, набагато корисніший, ніж перекуси всухом’ятку на робочому місці. Кожного дня повноцінного харчування потребують десятки працівників ПП «Агроекологія», серед яких – ті, котрі працюють в Михайликах, а мешкають в інших населених пунктах. А ще ж необхідно просто на робочих місцях організувати харчування механізаторів і шоферів під час польових робіт, жнив, заготівлі кормів, будівельних, ремонтних бригад, студентів-практикантів. Крім того, у господарство щороку приїжджає багато гостей – науковців, учасників делегацій, семінарів, конференцій, які також ніколи не покидають «Агроекологію» голодними. 
Щоб нагодувати всіх цих людей, невтомно трудяться кухарі Світлана Андрійчак і Тамара Дробна, помічник кухаря Тетяна Гавриляк, офіціанти Наталія Чаус, Наталія Лифар, організовує роботу закладу завідуюча їдальнею Наталія Зливко. Щоб вчасно приготувати сніданок, черговому кухареві доводиться приходити на роботу, коли ще всі сплять, – близько 3-ї години ранку (чи то ночі?). Адже перші відвідувачі приходять снідати ще до 5-ї години ранку, аби вчасно розпочати робочий день на фермах. Зачиняється ж їдальня о 21:00, коли вже повечеряли й ті працівники, котрі допізна поралися біля худоби. І такий розклад залишається незмінним в будь-яку пору року.
Найгарячіша пора для кухарів і офіціантів настає навесні і влітку. Адже й кількість людей, яких необхідно нагодувати, зростає, і щодня, та ще й не по одному разу, доводиться відвозити готові страви в найдальші куточки господарства, де у цей час відбувається підготовка ґрунту чи збирання врожаю. Тож за рік офіціанти долають, певно, тисячі кілометрів, щоб мобільна їдальня вчасно «розгорнулася» посеред поля чи біля силосної траншеї. В окремі місяці працівники їдальні подають більше 5 тисяч поїдків. Але й зараз, узимку, роботи вистачає. В тому числі – й через те, що їдальня в Ставковому з настанням морозної погоди тимчасово припинила роботу, тож годувати необхідно і трударів філії. Тому обіди нині розвозять відразу два автомобілі.
Проте, вчасно приготувати й роздати їжу – це ще півсправи: необхідно, щоб страви були смачними, поживними. Щоб раціон був повноцінним, розроблене меню, якого кухарі дотримуються. Так, серед страв завжди є різні овочеві салати чи власні заготовки, які забезпечують вітамінами. Практично щодня в раціоні є сало – просто шматочками, або підсмажене до галушок чи вареників. Цей продукт важко замінити якимось іншим, адже він і поживний, що дуже важливо в холодну пору, і, за своїм унікальним складом та властивостями, корисніший для людини, ніж інші види тваринних жирів. Досить часто в їдальні готують страви із молока, сиру, молозива, намагаються раз на тиждень влаштовувати «рибний» день. Важливо й те, що більшість продуктів, з яких готують страви, вироблені в «Агроекології». Це м’ясо, сало, молоко, крупи, борошно, олія. Тож працівники і гості підприємства мають можливість споживати органічну, екологічно чисту їжу, про яку багато людей лише мріють або змушені купувати за чималі гроші. 
Багато страв мають домашній смак, завдяки чому, працівники, які працюють за договором і проводять багато днів далеко від рідної домівки, почуваються затишніше і не мають необхідності готувати додатково. Отже, колектив їдальні прагне якнайкраще задовольнити потреби відвідувачів. А ще кухарі й офіціанти намагаються створити в обідньому залі затишну атмосферу, що також сприяє отриманню найбільшої користі від їжі. Напевне, тому жодна людина не йде з їдальні, не сказавши її працівникам щире «Дякую!».
Тетяна Огнєва         

Понад 52 тисячі поїдків було приготовано й роздано працівниками михайликівської їдальні протягом 2014 року. 

Гарячий обід, без сумніву, набагато корисніший, ніж перекуси всухом’ятку на робочому місці. Кожного дня повноцінного харчування потребують десятки працівників ПП «Агроекологія», серед яких – ті, котрі працюють в Михайликах, а мешкають в інших населених пунктах. А ще ж необхідно просто на робочих місцях організувати харчування механізаторів і шоферів під час польових робіт, жнив, заготівлі кормів, будівельних, ремонтних бригад, студентів-практикантів. Крім того, у господарство щороку приїжджає багато гостей – науковців, учасників делегацій, семінарів, конференцій, які також ніколи не покидають «Агроекологію» голодними. 

Щоб нагодувати всіх цих людей, невтомно трудяться кухарі Світлана Андрійчак і Тамара Дробна, помічник кухаря Тетяна Гавриляк, офіціанти Наталія Чаус, Наталія Лифар, організовує роботу закладу завідуюча їдальнею Наталія Зливко. Щоб вчасно приготувати сніданок, черговому кухареві доводиться приходити на роботу, коли ще всі сплять, – близько 3-ї години ранку (чи то ночі?). Адже перші відвідувачі приходять снідати ще до 5-ї години ранку, аби вчасно розпочати робочий день на фермах. Зачиняється ж їдальня о 21:00, коли вже повечеряли й ті працівники, котрі допізна поралися біля худоби. І такий розклад залишається незмінним в будь-яку пору року.

Найгарячіша пора для кухарів і офіціантів настає навесні і влітку. Адже й кількість людей, яких необхідно нагодувати, зростає, і щодня, та ще й не по одному разу, доводиться відвозити готові страви в найдальші куточки господарства, де у цей час відбувається підготовка ґрунту чи збирання врожаю. Тож за рік офіціанти долають, певно, тисячі кілометрів, щоб мобільна їдальня вчасно «розгорнулася» посеред поля чи біля силосної траншеї. В окремі місяці працівники їдальні подають більше 5 тисяч поїдків. Але й зараз, узимку, роботи вистачає. В тому числі – й через те, що їдальня в Ставковому з настанням морозної погоди тимчасово припинила роботу, тож годувати необхідно і трударів філії. Тому обіди нині розвозять відразу два автомобілі.

Проте, вчасно приготувати й роздати їжу – це ще півсправи: необхідно, щоб страви були смачними, поживними. Щоб раціон був повноцінним, розроблене меню, якого кухарі дотримуються. Так, серед страв завжди є різні овочеві салати чи власні заготовки, які забезпечують вітамінами. Практично щодня в раціоні є сало – просто шматочками, або підсмажене до галушок чи вареників. Цей продукт важко замінити якимось іншим, адже він і поживний, що дуже важливо в холодну пору, і, за своїм унікальним складом та властивостями, корисніший для людини, ніж інші види тваринних жирів. Досить часто в їдальні готують страви із молока, сиру, молозива, намагаються раз на тиждень влаштовувати «рибний» день. Важливо й те, що більшість продуктів, з яких готують страви, вироблені в «Агроекології». Це м’ясо, сало, молоко, крупи, борошно, олія. Тож працівники і гості підприємства мають можливість споживати органічну, екологічно чисту їжу, про яку багато людей лише мріють або змушені купувати за чималі гроші. 

Багато страв мають домашній смак, завдяки чому, працівники, які працюють за договором і проводять багато днів далеко від рідної домівки, почуваються затишніше і не мають необхідності готувати додатково. Отже, колектив їдальні прагне якнайкраще задовольнити потреби відвідувачів. А ще кухарі й офіціанти намагаються створити в обідньому залі затишну атмосферу, що також сприяє отриманню найбільшої користі від їжі. Напевне, тому жодна людина не йде з їдальні, не сказавши її працівникам щире «Дякую!».

Тетяна Огнєва         


Повернутись до списку новин

Новини

18.02.20

Biofach 2020: світові тенденції й українські перспективи

З 12 по 15 лютого ПП «Агроекологія» вже вп’яте взяло участь у Міжнародній виставці органічних продуктів BioFach у німецькому місті Нюрнберг.

12.02.20

Роздоюванню первісток – особлива увага

Одним із важливих чинників, який формує молочну продуктивність корів є роздоювання первісток.

26.01.20

Сторінками книги – до країни Органіки

У рамках проекту «Ми органічні» у світ вийшла книжка «Подорож до країни Органіки»

14.01.20

Комфорт для первісток

На МТФ №2 запрацював новий корівник