Останніми роками все помітніше бажання людей повернутися до своїх джерел, більше використовувати в харчуванні натуральні продукти. Все частіше споживачі шукають хліб із цільнозернового борошна. Таке борошно отримують за допомогою жорнових млинів, якими користувалося багато поколінь наших предків. Звісно, зараз млини стали сучаснішими, зручнішими, але принцип залишився той самий: зерно перемелюють на кам’яних жорнах.
Нещодавно такий млин австрійського виробництва придбало й наше підприємство. Крім цільнозернового, з його допомогою можна отримувати й звичайне борошно, подрібнювати до будь-якого потрібного стану – від крупи до борошна – різноманітне зерно, насіння, навіть прянощі. Особливо стане млин у пригоді під час переробки зерна твердої пшениці.
Кілька днів тому ми випробували новий млин. Змлоли на ньому яру пшеницю. Без ніяких труднощів отримали як борошно прямого помелу, так і вищого, 1-го, 2-го ґатунків. Також добре справився млин із озимою пшеницею.
Зараз триває налаштування лінії. Трудимося над тим, щоб усі процеси були максимально механізовані, й персоналу було зручно працювати. Коли ж ці роботи будуть завершені, ми зможемо порадувати наших споживачів ще одним видом органічної продукції – цільнозерновим борошном, що урізноманітнить їхній стіл і сприятиме здоровому харчуванню.
Василь Вовчок, головний енергетик
18.02.20
Biofach 2020: світові тенденції й українські перспективиЗ 12 по 15 лютого ПП «Агроекологія» вже вп’яте взяло участь у Міжнародній виставці органічних продуктів BioFach у німецькому місті Нюрнберг.
12.02.20
Роздоюванню первісток – особлива увагаОдним із важливих чинників, який формує молочну продуктивність корів є роздоювання первісток.
26.01.20
Сторінками книги – до країни ОрганікиУ рамках проекту «Ми органічні» у світ вийшла книжка «Подорож до країни Органіки»