Свято у стилі органік

14 вересня у Києві вже в одинадцятий раз відбувся Всеукраїнський ярмарок органічних продуктів. Традиційно представило тут свою продукцію і ПП «Агроекологія».

Ярмарок на Контрактовій площі, організований Федерацією органічного руху України, як завжди, зібрав сертифікованих виробників і переробників з усієї України. Тут можна було побачити й придбати продовольчі товари всіх видів – овочі, фрукти, зелень, крупи, молочні продукти, сири, ковбаси, борошно, олії, варення, трав’яні чаї… Причому, цього року виробників приїхало більше, ніж торік, і серед них були як добре знайомі споживачам, так і нові. Отже, органічний ринок продовжує розвиватися.

Чимало було й покупців. Адже кияни вже добре знають щорічний органічний ярмарок, завжди чекають на нього. Тому, тільки ми встигли розкласти привезені продукти, прикрасити ярмарковий намет, як біля нього почали збиратися люди. Їх приваблював і широкий асортимент сертифікованої продукції, і можливість взяти участь у дегустації. Ми пригощали гостей кількома видами хліба, домашньою ковбасою, салом. Все це було приготовлене з нашої сировини, тож смакувало по-особливому. Багато киян запевняли, що такого смаку не відчували з дитинства. Інші казали, що такої смакоти взагалі ніде не куштували. Тож практично всі відходили від нашого намету з покупками.

Ми запропонували відвідувачам ярмарку органічні крупи, борошно, олію. В асортименті були й продукти, які вже полюбилися споживачам, і новинки. Так, незмінним протягом багатьох років є попит на вівсяні пластівці, пшоно, несмажену гречку, соняшникову олію. Цього разу кияни також придбали їх найбільше. Повністю продали ми й насіння льону та нут, які покупці також добре знають. Із новинок представили у Києві горохову крупу. Гості заходу відразу ж оцінили новий продукт і швидко його розкупили. Безперечними «хітами» ярмарку стали десертні гарбузи й цукрова кукурудза, вирощена на полі поблизу Маначинівки, тож усі запаси цього товару були вичерпані ще до обіду. Загалом продукції цього разу продали дещо більше, ніж торік, вагомішою стала й отримана виручка.

Але участь у цьому ярмарку ми беремо не лише для продажу. Більшою мірою це – захід, який створює імідж компанії, популяризує органічні продукти й здорове харчування. Тут споживачі мають унікальну можливість особисто поспілкуватися з виробниками, прояснити для себе питання, що їх хвилюють. Заступник генерального директора підприємства Антоніна Антонець, завідуюча відділом кадрів Юлія Лега спілкувалися з покупцями, розповідали їм про органічні продукти. Серед відвідувачів ярмарку подекуди зустрічалися й такі, котрі сумнівалися, що можна отримати врожай без застосування агрохімікатів. Їм пояснювали, що господарство уже понад чотири десятиліття застосовує науково обґрунтовані технології, в основі яких покладена співпраця з природою, збереження родючості ґрунту. І якість отриманої продукції відповідає найсуворішим міжнародним стандартам.

Дуже приємно було бачити на ярмарку наших постійних покупців і чути їхні схвальні відгуки. Підходячи до нашого намету, вони казали: «А ми саме вас шукали!» і набирали повні сумки продуктів, щоб споживати їх якнайдовше. Одна жінка зізналася, що закупляє крупи взагалі на цілий рік. Щоб перевезти додому придбане, їй навіть довелося повертатися кілька разів. Багато хто хотів би купляти нашу продукцію в Києві постійно, а не лише на ярмарку. Чимало покупців вирішили це питання, замовляючи все потрібне через Інтернет й отримуючи продукцію за допомогою поштового сервісу. А на ярмарок вони приходять, насамперед, за спілкуванням, ознайомленням з новинками, зрештою – як на особливе свято у стилі органік.

І ми раді подарувати споживачам нашої продукції це свято, приємні хвилини органічного ярмаркування, а головне – постійне задоволення від справжньої, екологічно безпечної їжі, вирощеної з любов’ю до людей і природи. Заради цього й працює колектив «Агроекології».

Ольга Гурин, бухгалтер 


Повернутись до списку новин

© фото Артура Кужілка


Новини

18.02.20

Biofach 2020: світові тенденції й українські перспективи

З 12 по 15 лютого ПП «Агроекологія» вже вп’яте взяло участь у Міжнародній виставці органічних продуктів BioFach у німецькому місті Нюрнберг.

12.02.20

Роздоюванню первісток – особлива увага

Одним із важливих чинників, який формує молочну продуктивність корів є роздоювання первісток.

26.01.20

Сторінками книги – до країни Органіки

У рамках проекту «Ми органічні» у світ вийшла книжка «Подорож до країни Органіки»

14.01.20

Комфорт для первісток

На МТФ №2 запрацював новий корівник