Виробники екологічно чистої продукції мріють, щоб вона потрапляла на столи якнайбільшої кількості людей, сприяла їхньому здоров’ю й довголіттю. Хліб віддавна є основою харчування, на жаль останнім часом важко купити смачну хлібину, без хімічних домішок, випечену з дотриманням усіх технологічних вимог. Ми вже писали про те, що засновник ПП «Агроекологія» С.С. Антонець відстояв право реалізувати зерно, визначене для випікання «соціальних» сортів хліба за зниженими цінами, пекарям Шишацького району. А це майже 500 т високоякісної органічної пшениці. Підприємство також реалізує всім бажаючим органічні крупи, борошно, олію.
Семен Свиридонович неодноразово наголошував, що на перше місце в суспільстві потрібно поставити людину, її здоров’я, особливої ж уваги потребують діти. Тому питання забезпечення шкільних та дошкільних закладів Михайликівської, Куйбишевської та Ставківської сільських рад органічною продукцією піднімалося вже неодноразово. Утім, освітяни відмовлялися, посилаючись на те, що бюджет, виділений на харчування дітей, не дозволяє купувати дещо дорожчі органічні продукти.
І все ж керівництво підприємства вирішило, що діти наших працівників та орендодавців повинні вживати здорову їжу – екологічно чисті каші, хліб. Для цього в школи і дитячі садочки Михайликів, Куйбишевого і Ставкового безкоштовно відвезли партію різних круп, борошна, олії, а дитячі заклади Ставкового, крім того, отримали за рахунок підприємства й хлібобулочні вироби, випечені у пекарні села Михайлики з органічного борошна. Результат не забарився: діти почали краще їсти. Директор Ставківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Ніна Перепелиця розповіла, що раніше після обіду на столах залишалося чимало хліба, а тепер не знайдеш ні скоринки – настільки школярикам припали до смаку свіжі паляниці й булочки. З апетитом, не капризуючи обідають «агроекологічними» кашами, варениками, хлібом дітлахи Ставківського дошкільного навчального закладу «Берізка».
Директори навчальних закладів переконались, що використовувати у дитячому харчуванні органічні продукти дійсно доцільно. А щоб освітяни змогли вкластися у затверджений бюджет, підприємство визначило пільгові ціни. Головне – щоб діти були здорові, веселі, і з малечку звикали до здорового харчування.
Утім, хліб з екологічно чистого зерна, вирощеного у ПП «Агроекологія», споживає дедалі більше людей. Так, на Шишацькому хлібозаводі із органічного борошна випекли вже понад 110 тисяч буханців хліба. Надходить він у магазини Шишацького, Диканського, Решетилівського та інших районів Полтавщини. Зовсім недавно у Михайликах працює пекарня приватного підприємця Світлани Червонкової, а вже випечені хлібобулочні вироби стали популярними у крамницях ряду сіл Шишацького й Зіньківського районів. Населення розбирає з полиць саме їх. Беруть у михайликівській пекарні продукцію і для їдальні ПП «Агроекологія», шкіл, дитячих садочків, лікарень. І скрізь люди із задоволенням споживають її, щиро дякуючи землеробам, які доклали всіх зусиль, щоб на столах з’явилися духмяні паляниці та пухка здоба із зерна, вирощеного на чистій землі.
Ганна Козельська
Хліб віддавна є основою харчування, на жаль останнім часом важко купити смачну хлібину, без хімічних домішок, випечену з дотриманням усіх технологічних вимог.
18.02.20
Biofach 2020: світові тенденції й українські перспективиЗ 12 по 15 лютого ПП «Агроекологія» вже вп’яте взяло участь у Міжнародній виставці органічних продуктів BioFach у німецькому місті Нюрнберг.
12.02.20
Роздоюванню первісток – особлива увагаОдним із важливих чинників, який формує молочну продуктивність корів є роздоювання первісток.
26.01.20
Сторінками книги – до країни ОрганікиУ рамках проекту «Ми органічні» у світ вийшла книжка «Подорож до країни Органіки»