Кормові культури посіяли, на черзі - озима пшениця

У складних умовах проходить нинішня осіння посівна. Дощі заважають техніці виходити в поле. Проте ми робимо все можливе, щоб наступного року бути із зерном і кормами.

Задовго до початку польових робіт запаслися посівним матеріалом. Про те, щоб мати насіння вики озимої та редьки олійної подбали самі, зібравши його на власних полях. Насіння вики також частково закупили. За рекомендацією професора Леоніда Подобєда, спеціаліста з годівлі тварин, який консультує наше підприємство, придбали посівний матеріал жита сорту "Заричанське", яке дає більше зеленої маси, а також нової для нас кормової культури тифону.  Купили й два нових сорти пшениці озимої.

Звісно, заздалегідь подбали й про те, щоб уся техніка працювала без збоїв. Випробовуємо нову сівалку німецької фірми HORSH, яку взяли в оренду. Агрегат із шириною захвату 6 м сам проводить передпосівний обробіток грунту і потім висіває насіння. Висновки про доцільність покупки такої сівалки робитимемо після закінчення посівної.

Не гаючи часу, як тільки дозволили погодні умови, 31 серпня почали сіяти кормові культури по Михайликівській зоні, а 1 вересня - по Ставківській. Закінчили сівбу трітікале, трітікале з викою озимою, тифону з житом, редьки олійної з вівсом, підсів пшениці безостої до люцерни. Також посіяли кормові культури на насіння.

 

11 вересня розпочали сівбу пшениці озимої. На жаль, невдовзі після початку цих робіт розпочалися дощі. Хоча техніка постійно готова вийти в поле і ми використовуємо кожну годину, коли грунт придатний для обробітку й сівби, поки що погодні умови не дозволяють розгорнути роботи в повній мірі. Та ми впевнені, що, попри всі примхи природи, посівну завершимо в кращі, можливі за таких умов, терміни, і зробимо це якісно.

Дмитро Левченко, головний агроном

 


Повернутись до списку новин

Новини

18.02.20

Biofach 2020: світові тенденції й українські перспективи

З 12 по 15 лютого ПП «Агроекологія» вже вп’яте взяло участь у Міжнародній виставці органічних продуктів BioFach у німецькому місті Нюрнберг.

12.02.20

Роздоюванню первісток – особлива увага

Одним із важливих чинників, який формує молочну продуктивність корів є роздоювання первісток.

26.01.20

Сторінками книги – до країни Органіки

У рамках проекту «Ми органічні» у світ вийшла книжка «Подорож до країни Органіки»

14.01.20

Комфорт для первісток

На МТФ №2 запрацював новий корівник