Закладання зеленої маси почали з еспарцету, потім до нього додали жито «Зарічанське». Цей унікальний сорт жита, виведений спеціально для потреб тваринництва, у нашому господарстві дав лише перший врожай зеленої маси, але тваринники вже помітили позитивний результат використання цієї культури. Цієї весни ми включили її до зеленого конвеєру і успішно згодовували молодняку ВРХ. Тварини добре поїдають соковиту масу, отримуючи з неї цінний білок і каротин. Плануємо використовувати цей сорт і надалі, тож частину посіву залишили дозрівати на насіння.
Цього року лінійка техніки для заготівлі кормів поповнилася трьома потужними агрегатами – це валкоутворювач фірми «Пьоттінгер», навантажувач фірми «Катерпіллер», автомобіль КамАЗ. Новий валкоутворювач має ширину захвату близько 15 м і утворює один валок з п’яти. Це дозволяє економити пальне і час, оскільки зменшує кількість проходів по полю як самого агрегату, так і кормозбирального комбайну. Новий навантажувач, вагою близько 18 т, оснащений ковшем ємністю 4,5 куб. м, тому він одночасно і підгортає зелену масу і утрамбовує її.
Всі механізатори й водії чітко працюють на полях і кургані, не допускаючи простоїв техніки. На скошуванні рослин трудяться механізатори Василь Затона і Андрій Сухоручко, на валкоутворювачі – Василь Телетьон, на комбайні «Ягуар» – Станіслав Ярош і Сергій Аглотков, перевозять зелену масу з поля на курган водії Василь Гарячун, Анатолій Антоненко, Руслан Шмиголь, Дмитро Чернишенко, Іван Маслівець, Іван Коржов, Олексій Бабич, Сергій Півньов. Підгортання й трамбування зеленої маси забезпечують механізатори Станіслав Кривошей, Сергій Карпенко, Володимир Шеремет, Василь Нечитайло, Іван Гетало, Юрій Сиволога, а вчасне відкриття бортів автомобілів із зеленою масою – Станіслав Гусак і Нурлан Махмудов.
Анатолій Кудряшов, заступник генерального директора
18.02.20
Biofach 2020: світові тенденції й українські перспективиЗ 12 по 15 лютого ПП «Агроекологія» вже вп’яте взяло участь у Міжнародній виставці органічних продуктів BioFach у німецькому місті Нюрнберг.
12.02.20
Роздоюванню первісток – особлива увагаОдним із важливих чинників, який формує молочну продуктивність корів є роздоювання первісток.
26.01.20
Сторінками книги – до країни ОрганікиУ рамках проекту «Ми органічні» у світ вийшла книжка «Подорож до країни Органіки»